Informatii importante

Pentru radiografiile dentare realizate in oricare dintre centrele noastre nu este necesara programarea. Va asteptam sa ne vizitati oricand in timpul programului de lucru afisat, rezultatele vor fi eliberate in 10-15 minute :

FOCSANI – SANDENT PIATA UNIRII Luni – Vineri 9.00-19.00, Sambata – 9.00-13.00, (Contacteaza-ne aici!)
GALATI – SANDENT VOX CENTER  Luni – Vineri 9.00-19.00, Sambata – 9.00-13.00,(Contacteaza-ne aici!)

Inaintea efectuarii radiografiei panoramice (NU si pentru radiografii mici, retroalveolare) trebuie sa indepartati obiectele metalice din zona capului si gatului (lantisor, cercei, agrafe, clame).
In situatia in care sunteti insarcinata, anuntati medicul dumneavoastra dentist, care va stabili oportunitatea efectuarii radiografiei dentare. Radiografiile dentare nu afecteaza embrionul, procesul de organogeneza sau nasterea, radiatiile emise de aparatele roentgen dentare sunt extrem de mici, tintite inspre dinti, iar reflexia lor inspre zonele considerate de risc (Abdomen, Ovare, Sani ) sunt protejate printr-un sort special conceput din plumb. Avand in vedere toate aceste elemente, pe perioada sarcinii radiografiile ar trebui sa se limiteze doar la strictul necesar.
Accesul in incinta camerei de expunere este exclusiv rezervat persoanei care urmeaza sa efectueze examenul radiologic. Persoanele care insotesc pacientii sunt rugate sa astepte in cadrul salii de asteptare.
Nu solicitati efectuarea de radiografii dentare din proprie initiativa. Consultati mai intai un medic dentist, care va stabili necesitatea efectuarii radiografiei dentare. In acest sens, va anuntam ca nu efectuam radiografii decat persoanelor cu bilete de trimitere semnate si parafate de catre un medic dentist.
Pentru efectuarea radiografiilor si notarea lor in registrul de radiologie, pacientii vor pune la dispozitia radiologului biletul de trimitere, un act de identitate si informatii legate de inaltime si greutate.