Informații importante

Înaintea efectuării radiografiei panoramice (NU și pentru radiografii mici, retroalveolare) trebuie să îndepărtați obiectele metalice din zona capului și gâtului (lănțișor, cercei, agrafe, clame).

În situația în care sunteți însărcinată, anunțați medicul dumneavoastră dentist, care va stabili oportunitatea efectuării radiografiei dentare. Radiografiile dentare nu afectează embrionul, procesul de organogeneza sau nașterea, radiațiile emise de aparatele roentgen dentare sunt extrem de mici, țintite înspre dinți, iar reflexia lor înspre zonele considerate de risc (Abdomen, Ovare, Sâni ) sunt protejate printr-un șorț special conceput din plumb. Având în vedere toate aceste elemente, pe perioada sarcinii radiografiile ar trebui să se limiteze doar la strictul necesar.

Accesul în incinta camerei de expunere este exclusiv rezervat persoanei care urmează să efectueze examenul radiologic. Persoanele care însoțesc pacienții sunt rugate să aștepte în cadrul sălii de așteptare.

Nu solicitați efectuarea de radiografii dentare din proprie inițiativa. Consultați mai întâi un medic dentist, care va stabili necesitatea efectuării radiografiei dentare. În acest sens, va anunțăm că nu efectuăm radiografii decât persoanelor cu bilete de trimitere semnate și parafate de către un medic dentist.

Pentru efectuarea radiografiilor și notarea lor în registrul de radiologie, pacienții vor pune la dispoziția radiologului biletul de trimitere, un act de identitate și informații legate de înălțime și greutate.

Focșani – Sandent Piața Unirii

Luni – Vineri: 0900 – 1900
Sâmbătă: 0900 – 1300

Galați – Sandent Vox Center

Luni – Vineri: 0900 – 1900
Sâmbătă: 0900 – 1300